Consultancy Strategie Websites Projecten overzicht CMS

Welkom bij Web Strategie Consultancy
"Zo’n 750 jaar geleden veranderede de boekdruktechniek de wereld door informatie beschikbaar te maken voor een breedpubliek.
De digitale revolutie zal een gelijke informatie revolutie tot gevolg hebben."

Dat was het uitgangspunt voor de strategie die WS Consultancy voor haar projecten uitwerkte. Voorbereid op interactieve communicatie met een toenemende aandacht voor Social Media.
Interactie opzetten en een strategie ontwikkelen die gesegmenteerd kan worden op persoonlijke benaderingen.

Door een digitale profilering is het mogelijk gerichte campagnes te ontwikkelen die aansluiten op de doelgroep.
WS-Consultancy was al vroeg actief met opdrachtgevers deze mogelijkheden te benoemen, te onderzoeken en te activeren.

Al sinds 1998 bij de start van SQUARE Internet, wat in 2003 werd veranderd in Web Strategie Consultancy, was de eerste vraag bij opdrachten, wat wil je gaan bereiken, wat wil je je doelgroep gaan vertellen.
In die eerste jaren was internet vaak niet meer dan een flyer op internet.
Interactie bereiken met internet communicatie was het uitgangspunt voor WS-Consultancy.


De Geschiedenis van WS Consultancy
In 1996 ronde ik mijn opleiding HBO Bedrijfskader, Communicatie Systemen af, een opleiding met een kruising tussen een technische als commerciële insteek.
Een belangrijk en interessant onderdeel van de opleiding was natuurlijk Nieuwe Media, het internet begon toen eigenlijk net op te komen.

Maurice de Hond, (ja die opiniepeiler van Peil.nl) kwam met zijn boek “Dankzij de snelheid van het licht” met zijn kijk op de toekomst, ook zoals ik hem voor mij had.
Deze nieuwe wereld kwam ook sterk naar voren tijdens de opleiding. En waren voor mij een insteek om de ontwikkelingen te gaan volgen en hier met internetcommunicatie, later nieuwe media communicatie op in te spelen.
De geschiedenis van WS-Consultancy loopt sowieso voor een groot deel synchroon met die van Stripwinkel CARTOON. Immers was ik mijn stripwinkel anderhalf jaar eerder gestart in 1995.
De winkel was inmiddels gegroeid en vanuit huis begon ik met opdrachten, soms kleine aanpassingen op websites via bureau’s of soms kleine HTML websites.
De internet wereld ontwikkelde zich stormachtig en het verhuizen van mijn stripwinkel betekende ook dat ik een ruimte in de winkel kon inrichten om vanuit daar, te werken aan een grotere klantenkring voor web communicatie. SQUARE Internet werd het Cyber onderdeel in CYBER CARTOON.
De wereld ontwikkelde zich in razend tempo met PHP, Dynamic HTML, JAVA en FLASH.
Vanuit de boven etage in de Raadhuisstraat ontstond een mix van opdrachten, trainingsmogelijkheden, ontwikkelen van eigen projecten en internetcafé.
Echter werd ik daarmee ook die man van de stripwinkel die ook wat met internet deed. Inmiddels groeide het aantal opdrachten en werden de opdrachten ook groter. Helaas beleven echte grote opdrachten uit.
Een van de redenen daarvoor was het eenmanskarakter met de combinatie met de stripwinkel.
Grote opdrachten vragen om continuïteit, iets dat een eenmanszaak maar moeilijk kan garanderen.

Bij het fulltime sluiten van Stripwinkel CARTOON in 2003 kwam ook het actieve einde aan het werven voor nieuwe opdrachten.

In de periode van de stripwinkel in Gouda werden nog enkele kleine opdrachten gedaan, maar vooral was de focus van inmiddels WS Consultancy, meer gericht op advies en consultancy. Daarnaast bleven enkele eigen projecten doorgaan tot op de dag van vandaag.
Bij het fulltime sluiten van Stripwinkel CARTOON in 2003 kwam ook het actieve einde aan het werven van nieuwe opdrachten.
Opdrachten veranderde naar fulltime consultant werk voor eerste een consultant bureau en daarna .
En na een opdracht van bijna twee jaar in Duitsland stopte WS Consultancy definitief.
 


Website voorbeelden

Een random greep uit de websites welke
WS-Consultancy door de jaren heen ontwikkelde ...

InterNetWerkcafé 0182, regionale MKB-er lezingen aanbieden en informeren over digitale veranderingen en mogelijkheden.