Consultancy Strategie Websites Projecten overzicht CMS

Projecten van WS Consultancy
Door de jaren heen ontwikkelde WS-Consultancy tal van zelf opgerichten projecten, welke in meer of mindere mate raakte aan communicatie en IT zaken.

Millennium animatie
Een van de eerste opdrachten aan de randen van de dienst verlening was direct een erg leuke.
Voor Samsom Kluwer werd voor het millennium project een waarschuwende animatie te maken.
"Vroeger" koste data, capaciteit daarom werd in de jaren '80, niet zelden de datum opgeslagen als 68 ipv 1968. Echter dan kom je met een probleem bij 2000, immers is 00 lager en minder dan 99.
Dit leidde tot leuke situaties, een te laat terug gebrachtte video leverde volgens het systeem, in eens flink wat geld op!
Echter was het ook een gevaar voor systemen. Ook niet zelden werd 99 als escape code gebruikt.
De eerste risico datum voor het millennium probleem was dan ook 9 september 1999 of te wel 9-9-99.
WS-Consultancy maakt ter waarschuwing aan het personeel de volgende animatie, welke werd getoond bij het opstarten van de PC.

Try'nAngle
Met studenten en enkele tekenaars werden een aantal maanden actief gewerkt aan een online computergame. PC-gaming stond nog in de kinderschoenen, echter was de potentie van deze business wereldwijd al snel duidelijk.
Met Mathijs en Guido werd een storyline en game module uitgewerkt en werden tekenaars benaderd om er een grafische look aan te geven.
Dit had een van de eerste grafische online multiplayer games kunnen worden.
Helaas ontbrak het aan ervaring om dergelijk projecten op te starten en was er onvoldoende financiële back-up om dit project te dragen.

Fullservice IT
Vooral vanuit MKB kwamen steeds meer verzoeken om hulp te bieden bij computer vraagstukken. De mogelijkheden werden in een snel tempo natuurlijk groter, facturen via e-mail, meer communicatie via e-mail, back-up and beveiliging werd daardoor belangrijker.
Hierdoor ontstonden een aantal opdrachten, verzoeken en werkzaamheden om meer richting full-service te gaan.
Zo ontstonden een reeks van Flyers voor de opdracht van Choices, designed en gedrukt via WS-Consutlancy.
Maar ook netwerk en intranet opzet. In samenwerking met enkele studenten werden deze werkzaamheden opgepakt.
Echter was er voor WS-Consultancy te weinig ambitie en onvoldoende projectbeheer kennis om dit goed van de grond te krijgen, de les was dan ook al snel, blijft bij je leest, websites maken en internetcommunicatie verzorgen.
Echter werden de volgende taken in deze periode wel uitgevoerd:
  • Vormgeving & drukwerk
  • Computer settings
  • Netwerk & BackUp beheer
  • Documenten en macro's
  • Presentaties
  • Winkel en Check-out software
  • Intranet beheer

Web Strategie Consultancy
Via de website van WS-Consultancy.nl werd een compleet pakket aan tools opgebouwd, zoals AnnE+, een webstatistiek, ver voordat Google met Analytics startte.
Met Bannerboer en Textlinks, een mogelijkheid voor online advertentie management, ten tijde dat Google Ads opkwam.
Complexe producten om voor een klein bedrijf uit te werken maar vooral lastig te vermarkten. Zo bleek...
Met AnnE en AnnE+, webstatistieken werd een scala van inzichten gegeven over webiste bezoek. Welke pagina's hoe lang bezocht werden, waar bezoekers vandaan kwamen, waar bezoekers de website verlieten, welke systemen en resoluties ze gebruiken, of ze terugkeerde, allemaal relevante informatie om je strategie op te bepalen en/of aan te passen.
Dit weergegeven in duidelijke grafieken en overzichten. Inclusief doelstellingen en actiedrivers.

InterNetWerkcafé 0182
In steden als Amsterdam, Utrecht en Rotterdam werden met regelmaat dagevents of avondevents georganieerd over thema's rondom nieuwe media, het veranderende ondernemerslandschap of bedreigingen of nieuwe kansen op dit gebied.
Met ondernemerscafé Gouda en het latere InterNetwerk Café0182 werden meerdere avonden georganiseerd met verschillende thema's.
Helaas zat er weinig tot geen ontwikkeling in toenemende bezoekersaantallen en bleef (financiële) support van regionale ondernemers achter. Dit maakte het moeizaam tot onmogelijk dit voort te zetten. Omdat het voor WS-Consultancy te zwaar was alle lasten op te hoesten.

Strips op de Markt
Op initiatief van Stripwinkel CARTOON werd op de markt in Gouda, Strips op de Markt georganiseerd. Hiervoor ontwikkelde WS-Consultancy website met voor standhouders een reserveringssysteem, als mede alle communicatie rondom flyers en posters.

Stripgerelateerde projecten
Zoals eerder vermeld was het basis idee van 1995 om naast de stripwinkel, vormgeving, design en internetdiensten aan te bieden.
Waarbij Ramona Colijn, mede-eigenaar van stripwinkel CARTOON op de Pier in Scheveningen, later haar eigen etaleer bedrijf zou starten.
Echter bleven de activiteiten continue tegen elkaar aanschuren. Zie hier enkele voorbeelden.

Simon Trips en STRIPPLAZA
Simon Trips het beeldmerk van COPY CARTOON (1995), is speelt een doorlopende rol in het verhaal, als beeldmerk van Stripwinkel CARTOON was hij in het begin ook het gezicht van SQUARE Internet, voor het cursus aanbod en later ook voor Strips op de Markt.
 


Website voorbeelden

Een random greep uit de websites welke
WS-Consultancy door de jaren heen ontwikkelde ...

Desgin Homeoffice producten aanbieden via internet.